e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)
Bilden visar gamla fönster. Fönsterparaply och Bilden visar gamla fönster. Fönsterparaply och fönsterskydd är effektiva vid fönsterrenovering.

Fönsterparaply vid fönsterreparation

Fönsterparaply är praktiska vid fönsterrenovering som tar lite längre tid. Det kan ibland kännas som att när man precis har bytt ut alla fönster i sitt hem, så är det dags igen.

Framförallt om man renoverar ett fönster i taget. Men varför håller inte fönster så länge som man önskar? Finns det något sätt som man kan göra för att förlänga livslängden på dina fönster.

Fönsterrenovering som håller längre

 1. Varför håller inte fönster så länge?
  Det finns flera faktorer som påverkar livslängden på fönster. Ett vanligt problem är fukt. Fukt kan leda till röta och mögelangrepp i träfönster, vilket kan skapa allvarliga problem. Vilket även kan påverka både isoleringsförmågan och estetiken hos fönstret. Även om fönster är gjorda av material som PVC eller aluminium, kan fukt skada ändar av fönsterna, karmar och tätningar. Dåligt underhåll kan också leda till att fönster går sönder snabbt.
 2. Hur kan man förlänga livslängden på fönster?
  För att få dina fönster att hålla längre finns det några enkla steg du kan ta. För det första är det viktigt att sköta om dina fönster ordentligt. Rengör dina fönster regelbundet, byt ut trasiga tätningar och se till att avlägsna eventuella fuktspår eller mögel. För det andra är det viktigt att välja rätt typ av material för dina fönster. Om du bor nära havet eller i ett område med mycket fukt bör du överväga fönster med hög marina kvaliteter, såsom PVC-fönster.
 3. Hur kan man reparera befintliga fönster?
  För att reparera befintliga fönster kan du självklart sköta om rengöring och underhåll. Men i de fall där fönstren behöver mer omfattande reparationer kan det vara en god idé att anlita proffshjälp. En duktig fönsterreparatör kan byta ut trasiga delar. Som exempelvis i form av rostiga beslag eller tätningar, eller renovera träfönster för att återskapa dem till nya.

Hur du avgör när du behöver byta ut dina fönster

 1. När är det dags att byta ut fönstren helt?
  Det är lätt att tänka att man ska byta ut fönster när de går sönder eller inte längre fungerar som de ska. Men det är inte alltid nödvändigt. Ibland räcker en enkel reparation eller ny tätning för att lösa problemet. Men om du har äldre fönster eller vill uppgradera till energisnålare alternativ, kan det vara ett bra tillfälle att byta ut dem.
 2. Hur hittar man en pålitlig fönsterreparatör?
  Sist men inte minst är det viktigt att välja rätt fönsterreparatör för att säkerställa att jobbet görs på rätt sätt. Börja med att göra en omfattande sökning på internet och läs recensioner från tidigare kunder. Be om offerter från flera olika företag för att jämföra priser och se till att välja en reparatör som är kunnig, pålitlig och har en god försäkring.

Att reparera befintliga fönster är en god idé inte bara för att förlänga deras livslängd utan också för att öka energieffektiviteten i ditt hem och spara pengar.

Genom att välja rätt material, sköta om ordentligt och anlita proffshjälp när det behövs kan du hålla dina fönster i gott skick i många år framöver. Kom ihåg att alltid se till att anlita en pålitlig och kunnig fönsterreparatör för bästa möjliga resultat.