e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)

En introduktion till kolloidala silverprodukter

Naturprodukter blir alltmer populära i dagens samhälle, och kolloidala silverprodukter är inget undantag. Silvervatten och silversalter är några av de mest populära kosttillskotten på marknaden, och det är av goda skäl. Men vad exakt är kolloidalt silver och hur kan det gynna din hälsa? Låt oss ta en närmare titt.

Vad är kolloidalt silver?

Kolloidalt silver är en jonisk suspension av submikroskopiska partiklar av rent silver som är suspenderade i destillerat vatten. Det är luktfritt, smaklöst och giftfritt – till skillnad från vissa andra naturläkemedel – vilket gör det till ett idealiskt tillskott för dem som vill undvika starka kemikalier eller tillsatser. Dessutom har kolloidalt silver använts i århundraden som ett naturläkemedel mot alla slags sjukdomar, inklusive infektioner, inflammationer, hudtillstånd som akne eller eksem och även allvarligare sjukdomar som borrelia.

Silvervatten vs. silversalter

När det gäller kolloidalt silver finns det två huvudtyper: silvervatten och silversalter. Båda innehåller små partiklar av rent silver som är suspenderade i en lösning, men den viktigaste skillnaden mellan dem ligger i deras respektive partikelstorlekar. Med silvervatten (även kallat ”äkta” kolloidalt silver) är partiklarna så små att de förblir suspenderade i vätskan på obestämd tid; med silversalter (även kallat ”joniskt” kolloidalt silver) tenderar partiklarna att vara större och kommer därför så småningom att sätta sig i botten av behållaren med tiden.

Fördelarna med att ta kolloidala silverprodukter

Fördelarna med att ta någon typ av kolloidal silverprodukt beror till stor del på dess koncentrationsnivå; högre koncentrationer tenderar att ge bättre resultat när det gäller att bekämpa bakterieinfektioner eller öka immunitetsnivåerna. Många föredrar dock att använda lägre koncentrationer eftersom de saknar obehaglig smak eller lukt – plus att de fortfarande kan ge många positiva effekter utan att vara för potenta! Förutom att bekämpa bakterier eller öka immunitetsnivåerna kan lägre koncentrationer också vara effektiva när de används som aktuell behandling av olika hudtillstånd som eksem eller psoriasis.

Kolloidala silverprodukter har länge lovordats för sina naturliga helande egenskaper, men det är först nyligen som de har blivit mer allmänt tillgängliga på marknaden. Oavsett om du väljer äkta kolloidalt silver (silvervatten) eller joniskt kolloidalt silver (silversalter) erbjuder dessa produkter ett effektivt sätt att bekämpa bakterieinfektioner och öka immunitetsnivåerna utan starka kemikalier eller tillsatser – perfekt för dem som söker ett naturligt botemedel! Med så många olika koncentrationer som finns på marknaden idag bör det inte vara svårt att hitta en som fungerar bäst för dig. Så om du letar efter ett säkert och naturligt tilläggsalternativ som ger verkliga resultat utan några obehagliga biverkningar, överväg då att ge en av dessa fantastiska produkter ett försök!