e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)

Skydda hemmet från solen med motoriserade rullgardin eller persienn i mellanglas

Sommaren är här och solen skiner. Det är härligt att få känna solens värme och njuta av de ljusa dagarna. Men för många av oss blir det alldeles för varmt och solen kan orsaka skador på möbler och tyger i hemmet. En lösning på detta problem är att installera motoriserade rullgardiner eller persienner i mellanglas. I denna blogg kommer vi att förklara vad en motoriserad rullgardin och persienn i mellanglas är och ge dig några tips på hur du kan använda dem för att skydda ditt hem från solens skadliga strålar.

Motoriserade rullgardiner är en smart lösning för att skydda ditt hem mot solen. Dessa rullgardiner kan styras genom fjärrkontroll eller med en app på din smartphone. Du kan programmera dem så att de går upp eller ner vid en specifik tidpunkt på dagen, eller så kan du styra dem manuellt när du känner att det är för varmt eller att solen står i en obekväm position. Med motoriserade rullgardiner kan du dessutom ha dem nerdragna när du inte är hemma, vilket gör det svårare för inbrottstjuvar att titta in i ditt hem. Du kan välja mellan olika material och färger, så att de matchar din inredning.

Persienner i mellanglas är en annan lösning för att skydda ditt hem mot solen. Dessa persienner är tillverkade av två glasrutor med en luftrum i mellan, vilket gör att de är extra isolerande och skyddar mot både värme och kyla. Tack vare den extra isoleringen minskar du också dina energikostnader. Du kan välja mellan olika färger och mönster, så att de matchar din inredning. Persienner i mellanglas ger också bättre ljudisolering, vilket kan vara till fördel om du bor i en lägenhet eller om det är trafik utanför ditt hem.

Att installera motoriserade rullgardiner eller persienner i mellanglas är en investering i ditt hem. Det kan skydda dina möbler och tyger mot skador från solens skadliga strålar. Det kan också spara pengar på energiräkningen genom att isolera ditt hem bättre. Men det kommer också att göra ditt hem mer bekvämt. Du kommer att ha mer kontroll över temperaturen och ljusinsläppet i ditt hem, vilket kan förbättra din dagliga upplevelse.

För att få mest möjliga nytta av dina motoriserade rullgardiner eller persienner i mellanglas, bör du tänka på placeringen. Om det finns rum som utsätts för stark solinstrålning under en stor del av dagen, så kan det vara en god idé att placera rullgardiner eller persienner där. Tänk också på var du vill ha dem nere och därmed minska insynen utifrån. Se till att du väljer material och färg som passar din inredning, så att de ser ut som en naturlig del av din inredning.

Motoriserade rullgardiner eller en persienn i mellanglas är en smart lösning för att skydda ditt hem mot solen. De ger dig mer kontroll över mängden ljus som kommer in i ditt hem och skyddar dina möbler och tyger mot skador från solens skadliga strålar. Oavsett om du väljer motoriserade rullgardiner eller persienner i mellanglas, så kommer din investering att göra ditt hem mer bekvämt och skyddat. Så tveka inte att kontakta en leverantör för att få mer information om dessa produkter och installationer i hemmet!