e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)

Så fungerar det att röka e cigg och vape

E cigg och vape har blivit allt mer populära de senaste åren. De är en mer hälsosam och mindre skadlig version av traditionella cigaretter. Men hur fungerar egentligen rökning av e-cigaretter och vape? Här tar vi en närmare titt på hur det fungerar och vad du behöver veta innan du provar.

För det första är en e-cigarett och vape två olika saker. En e-cigarett är en enhet som omvandlar en vätska till ånga som man sedan inhalerar. En vape, å andra sidan, är en större enhet som vanligtvis har en uppladdningsbar batteri, ett tank och en spole. När man trycker på knappen, värms spolen upp och förångar e-juicen som sedan inhaleras.

För det andra är e-juice den vätska som används i både e-cigaretter och vape. E-juicen består vanligtvis av propylenglykol (PG), vegetabiliskt glycerin (VG), smakämnen och ibland nikotin. PG och VG används som bas substanser för att skapa ånga. Välj e-juice beroende på dina preferenser, oavsett om du vill ha en högre VG-andel för mer ånga, eller mer smakämnen för att få en mer intensiv smakupplevelse.

När man röker en e-cigaretter eller vape, inhalerar man ångan direkt från munstycket. Man behöver inte tända eld eller rulla några cigarettpapper. Det finns även möjligheten att anpassa upp eller ner på utandningsförmågan, detta tack vare de olika inställningarna på din enhet.

Det finns även några olika tillbehör som kan användas med både e-cigaretter och vape. En batteriladdare, en extra tank och spolar, som behöver bytas ut med en viss regelbundenhet, kan vara användbara tillbehör.

Att röka e cigg och vape kan vara ett hälsosammare alternativ till traditionella cigaretter. Det finns flera fördelar med att använda dessa enheter, exempelvis mindre risk för skador i lungorna samt en större kontroll över hur mycket nikotin du får i dig. Genom att förstå hur de fungerar och vad du ska leta efter i en e-juice, kan du finna den perfekta enheten och njuta av en mer skonsam rökningsupplevelse.