e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)

Restaurangmaskiner för sushirestauranger: Vad du behöver

Om du ska öppna en sushirestaurang kanske du undrar om du behöver några specifika restaurangmaskiner som hjälper dig att driva din verksamhet.

Sushi är ett hantverk och maskiner används sällan, men det finns några restaurangmaskiner som kan hjälpa dig att effektivisera din sushirestaurang. Sushikockar måste snabbt och enkelt kunna göra ris, förbereda fisk och skaldjur och skapa vackra sushirullar. Det finns några restaurangmaskiner som kan hjälpa dig med dessa uppgifter.

  • En riskokare är ett måste för varje sushirestaurang. En riskokare av god kvalitet kan hjälpa dig att göra perfekt ris varje gång.
  • En fiskskalare är en annan oumbärlig restaurangmaskin för varje sushirestaurang. En bra skalare kan hjälpa dig att snabbt och enkelt ta bort skalen från fiskfiléer.
  • Kyl & frysskåp är den viktigaste köksmaskinen som du behöver då rå fisk lätt kan bli dålig om rätt temperatur inte hålls. Detta är en krav från livsmedelsverket när det gäller alla typer av kött. Du måste även se till att du har en separat kyl för restaurang och frys för att undvika korskontaminering, vilket kan leda till allvarliga följder.

Utöver detta är räcker det med standardutrustningen som varje restaurangkök behöver då sushi kan göras i många olika former.