e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)
Bilden visar en matbild tillsammans med en kökshandduk. Kökshanddukar är ett mångsidigt verktyg i köket och det är viktigt att välja en handduk till köket av hög kvalitet.

Kökshanddukar: Det viktigaste köksredskapet

Kökshanddukar är faktiskt ett av kökets viktigaste köksredskap. Det kan tyckas att handdukar för köket i sig kan vara en simplare köksdetalj. Men de kan faktiskt vara ditt mest användbara köksredskap. Dessa finns i alla möjliga färger, mönster och storlekar.

Lär dig mer om hur du kan använda praktiska kökshanddukar i ditt kök

 1. Kökshanddukar är praktiska till väldigt mycket
  Att använda handdukar till köket kan verka som en vanlig produkt i ditt kök som man tar för givet. Din kökshandduk kan användas både som handduk till din brödkorg och som en ugnsvante. Kökshanddukar används av många för att linda in nybakat bröd eller för att ta ut det ur ugnen. Då de greppar tag i brödet utan att bränna fingrarna. Kökshanddukar är dessutom bra att ha för att torka av händerna. Men även för att torka av råvarorna direkt i köket.
 2. Handdukar till köket ser till att dina köksytor är hygieniska
  Köksredskap som används i matlagning bör förvaras ren och torr. När du använder en handduk för köket så torkar du av din yta för att förhindra att matrester vidhäftar. Vilket även förhindrar bakterier från att sprida sig. Notera att om du fortfarande kan använda samma kökshandduk i ett par veckor utan att rengöra den.

Flertalet fördelar med handdukar till köket

 1. Kökshanddukar är användbara i olika situationer
  Utöver att vara viktiga redskap i köket, kan du använda en handduk för köket som en servett. Alternativt som en extra dekoration i ditt kök. Att linda in en varm skål i en kökshandduk gör att man kan bära den ända från köket till matbordet. Utan att bränna fingrarna eller skålla sig på innehållet, de är också praktiskt under grillning eller picknicks utomhus.
 2. Handdukar för kök är miljövänliga
  Om du värnar om miljön och tänker på dina vanor som konsument. Då kan du skära ned på att använda pappershanddukar och andra engångsartiklar. Genom att istället använda kökshanddukar istället, som du kan tvätta och återanvända om och om igen. Genom att använda en handduk till köket i stället för pappershanddukar eller servetter. Då kan du spara en liten del av världens naturresurser. Med små dagliga beteenden som dessa kan vi verkligen göra en förändring.
 3. Kökshanddukar måste du hålla rena för att förhindra bakterier
  För att din handduk till köket ska vara så hälsosam som möjligt så måste man tvätta dem regelbundet. Eftersom du kan torka av händer, ytor och till och med för att plocka upp mat. Handduken bli en grogrund för bakterier. Genom att tvätta dina kökshanddukar en till två gånger i veckan, beroende på din användning. Det är möjligt att eliminera de flesta bakterier och förhindra korskontaminering i köket.

Fördelar med att välja en handduk till köket av hög kvalitet och tjockare tyg

Trots sin ringa betydelse kan således kökshandduken vara en av de mest användbara och oumbärliga köksredskapen. Kökshanddukar är utmärkt för att undvika korskontaminering mellan ingredienser, goda att ha som fläckborttagare. Du kan använda handdukar till köket i stället för en grillhandske. Dessutom är handdukar till köket miljövänliga och du använder dessa som en liten inredningsdetalj.

Det är inte nödvändigt att spendera mycket pengar på kökshanddukar. Du kan hitta dessa i många olika färger på olika ställen. Alternativt kan du helt enkelt titta i lådan med gamla handdukar och hitta några som fungerar bra i köket. Kom bara ihåg att tvätta dem regelbundet för att hålla din kökshandduk så hygienisk som möjligt.