e1af08f841dc4d9483220a5090ebc2ab (2)

Gör dig redo för trädgården! Här är de nödvändiga verktygen för en blomstrande trädgård

Trädgårdsarbete är ett otroligt givande och terapeutiskt tidsfördriv, men det är viktigt att ha rätt verktyg för jobbet. Om du är ny i trädgårdsarbete eller behöver en uppgradering av dina nuvarande trädgårdsredskap, är här några viktiga delar som du bör skaffa innan du börjar plantera din trädgård den här säsongen.

Trädgårdshacka

En trädgårdshacka är ett oumbärligt verktyg för alla trädgårdsmästare. Detta multifunktionella verktyg gör det enkelt att gräva upp ogräs, blanda kompost i jorden och bryta upp hårda jordklumpar. Den kan också användas för att gräva lätta diken runt växter och skapa furor för att plantera plantor eller lökar. Leta efter en med ett långt handtag som ligger bekvämt i händerna så att du kan arbeta effektivare.

Skopa

En murslev är ett litet handhållet verktyg som är perfekt för att gräva små hål och flytta små mängder jord runt om i trädgårdsbäddarna. Den är också bra när du ska plantera om plantor från startlådor till jorden eller upphöjda bäddar, samt när du planterar lökar och andra rotfrukter som potatis eller morötter. Välj en som ligger bra i handen och har ett hållbart metallhuvud som inte böjer sig när du trycker på tuffare jordar.

Beskärare / saxar

Det är viktigt att ha en vass beskärare eller sax till hands när du tar hand om buskar och träd i trädgården. En beskärare är idealisk för att skära igenom grenar upp till cirka 3/4 tum tjocklek, medan saxar är bättre lämpade för större grenar med en diameter på 1 tum eller mer. Se till att investera i kvalitetsverktyg; billigare beskärare kanske inte kan skära igenom tuffa stammar utan att skada bladen, vilket lämnar hackade kanter på dina växter i stället för rena snitt, vilket kan skada dem längre fram genom att sjukdomar eller skadedjur tränger in via öppna sår.

Med dessa viktiga verktyg i bagaget är du redo att skapa hälsosamma jordförhållanden, plantera frön och nya växter, rensa bort ogräs och skräp, underhålla befintlig vegetation och göra mycket mer i din vackra trädgård! Gå nu ut och börja trädgårdsarbete med självförtroende i vetskap om att du har alla de rätta verktygen för att hålla din grönyta blomstrande och snygg!